به گزارش مشرق به نقل از فارس، در راستای نصب ضریح جدید حرم امام حسین(ع)، بخش فنی و مهندسی آستان قدس حسینی(ع) عملیات نصب ضریح چوبی موقت را در اطراف محوطه ضریح طی پنج روز به پایان برد.
این ضریح چوبی به صورت مشبک انتخاب شده تا زائران ضمن زیارت، شاهد عملیات باز کردن ضریح قدیم و نصب ضریح جدید باشند.
به گفته «کریم الانباری» مسئول بخش فنی و مهندسی حرم مطهر، پس از این اقدام، ضریح قدیم امام حسین(ع) در مدت زمان هفت تا 10 روز جابهجا و نصب ضریح جدید آغاز میشود.
اما برآورد زمانی «سید افضل شامی» معاون تولیت آستان قدس حسینی بیش از این میزان است. او میگوید: باز کردن و جابهجایی ضریح قدیمی 10 تا 15 روز زمان میبرد و 40 تا 60 روز هم برای نصب ضریح جدید در نظر گرفته شده است.
حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در اینباره میگوید: پنج نفر از تولیت حسینی و دو نفر از ستاد بازسازی به عنوان هیئت اجرایی عملیات تعویض انتخاب شدهاند.
در حالی که تصمیمگیری برای انتقال بخشهایی از ضریح قدیمی سیدالشهدا(ع) به مشهد بر عهده هیئت اجرایی عملیات تعویض است، پلارک میگوید: در جلسهای که روز بیست و سوم دیماه با تولیت حسینی داشتیم، درباره انتقال بخشهایی از ضریح قدیم به ایران مذاکرهای نکردیم.
از سوی دیگر معاون تولیت آستان قدس حسینی اعلام کرده است: بعد از نصب ضریح جدید، ضریح قدیم در موزه آستان قدس حسینی نگهداری خواهد شد.
ضریح جدید، ششمین ضریحی خواهد بود که در تاریخ بارگاه امام حسین(ع) نصب خواهد شد. این ضریح توسط استاد محمود فرشچیان طراحی شده و خطاطیهای آن را استاد سیدمحمد حسینیموحد انجام داده است.
در ساخت ضریح جدید ـ که بیش از دوازده تن وزن دارد ـ 6050 کیلو چوب ساج (تهیه شده از جنگلهای برمه)، 4600 کیلو نقره، 700 کیلو مس، 450 کیلو استیل، 100 کیلو آهن و 118.650 کیلوگرم طلا به کار رفته است.
کار ساخت ضریح جدید سیدالشهداء(ع) چهار سال و نیم به طول انجامید و این امر با عنایت ویژه آیتالله سید علی سیستانی و تلاش هیئت امنای ساخت ضریح در شهر مقدس قم امکانپذیر شد.
قطعات اصلی این ضریح از طریق هوایی به نجف منتقل و از آنجا ـ به دلیل مسائل امنیتی ـ به صورت بستهبندی و با تدابیر ویژه به کربلا منتقل شد. اما بخشهایی از ضریح (حدود 30 درصد آن) روز دهم ماه محرم و مصادف با شام غربیان آلالله از قم خارج شد و پس از 18 روز وداع با شکوه، وارد خاک عراق شد.
در ادامه تصاویری از نصب ضریح چوبی اطراف ضریح قدیمی امام حسین(ع) قابل مشاهده است: